Komponenter

Her kan du læse om komponenter som du kan integrere og genbruge i din løsning. Fra komponenter defineret i referencearkitekturer over tværoffentlige infrastrukturservices til software komponenter i open source.

Softwarebørsen

Der er udviklet en række open source komponenter og løsninger i regi af forskellige danske projekter, som er repræsenteret i Softwarebørsen på digitaliser.dk.

Se f.eks. listen over ressourcer

Her kan du også få vejledning til at arbejde med open source.

Joinup

EU-platformen Joinup, der svarer til digitaliser.dk har et softwarekatalog, der svarer til Softwarebørsen.

Her kan du udvikle, dele og genbruge open source software på tilsvarende måde på EU-plan. 

Fællesoffentlige infrastrukturkomponenter

Der findes en række fællesoffentlige infrastrukturløsninger, som er tilgængelige som komponenter, f.eks. NemID, Fjernprint, NemHandel, VisKort og eKalender.

Læs om hvordan du kan anvende dem som services eller i nogle tilfælde som komponenter, du kan bygge ind i egen løsningsarkitektur. 

Komponenter i referencearkitektur

Der er defineret en række komponenter i forskellige referencearkitekturer.

Digitaliseringsstyrelsen (tidligere ITST) og - på sundhedsområdet - NSI (tidligere Digtal Sundhed) har ansvar for nationale, tværoffentlige referencearkitekturer. Desuden er der defineret en række komponenter i regi af KL's og KOMBITs rammearkitektur for kommunerne.

Nogle er identificeret andre specificeret (som snitfladestandarder) og enkelte udviklet som egentlig softwarekomponenter i open source.

Eksempler på vigtige komponenter er organisation, klassifikation, arkiv, dokument, besked/hændelse. Det kan du læse mere om i vores sektion om referencearkitektur.

Permanent URL til denne artikel: http://arkitekturguiden.digitaliser.dk/node/569