Metode

Her kan du læse om OIO metoderammen, som er den fællesoffentlige ramme for arkitekturarbejdets aktiviteter, dokumentation, opmærkning, modellering og arkitektroller.

Rammen dækker både forretnings- og it-arkitektur og de væsentligste aspekter af hele arbejdet med digitalisering inklusic strategi, forandring og styring. OIO metoderammen består af følgende hovedelementer: 

OIO EA  Metoderamme
Arkitekturtjeklisten - giver dig et samlet overblik over de de vigtigste arkitekturrelaterede forhold du skal overveje i dit projekt - uanset om det er et afgrænset løsningsprojekt eller et bredere EA-projekt.

Arkitekturmetoden - en procesorienteret metoderamme. Den kan støtte dig i projektarbejdet på både enterprise og løsningsniveau

 

Arkitekturdokumentation - reolen giver overblik over de vigtigste dokumenter, som kan indgå og give værdi i digitaliseringsarbejdet. Produceres og anvendes i OIO EA metoden

Andre metoderammer - her kan du læse om forholdet mellem OIO EA og andre metoderammer som f.eks. TOGAF.
Fælles sprog  Referencemodeller og taksonomier
OIO Arkitektureolen - der giver en fælles sproglig struktur for at lagre og genfinde arkitekturdokumenter.
FORM - en taksonomi over forvaltningsopgaver, som er koblet til bl.a. lovgivning, finanslov, og indhold på borger.dk
STORM - en taksonomi over it-løsningstyper og it-services, som bl.a. kan anvendes til at få overblik over it-porteføljen.
Modellering  Notationssprog og værktøjer
OIO metamodellen - der giver en samlet overblik over de vigtigste relationer mellem arkitekturartefakter fra målsætning til løsning.
Modelleringsværktøjer - en oversigt over en række modelleringsværktøjer i form af standarder og tilhørende applikationer.

Roller 

Kompetencer og opgaver

OIO arkitektroller - Beskrivelser af 5 arkitektroller med tilhørende kompetencer og relationer aktiviteter i OIO EA metoden.

 

Permanent URL til denne artikel: http://arkitekturguiden.digitaliser.dk/node/146