Organisation

Organisationsdata indgår og anvendes i mange processer og it-systemer. På denne side kan du få et overblik over nogle af de vigtigste specifikationer, som er relevante at kende til, hvis din løsning skal kunne håndtere organisationsdata.

NB! Der er tale om specifikationer af forskellig type og status. Nedenstående oversigt er således alene informativ og ikke normativ. Har du forslag til info, der bør med i oversigten eller spørgsmål, er du velkommen til at kontakte redaktionen

Danske standarder

Denne standard anvendes i flere kommuner og i forbindelse med KOMBITs fælleskommunale udbud af støttesystemet Organisation.

Se også 

Internationale standarder
  • W3Cs specifikation Organization Ontology, som beskriver en kerneontologi for organisatoriske strukturer, der tager sigte på at støtte Linked Data offentliggørelse af organisatoriske oplysninger på tværs af en række domæner. (2013)
  • W3C's Registered Organization Vocabulary, som er en profil på Organization ontologi til at beskrive organisationer, der har fået status som juridisk enhed gennem en formel registreringsproces, typisk i et nationalt eller regionalt register. (2013). Dette er en revideret og omdøbt udgave af Core Business Vocabulary, som oprindeligt er udviklet i regi af SEMIC/Joinup. (2012-2013)  

Et eksempel på anvendelse er dette EU casestudy om, hvordan man kan beskrive organisationer i RDFmed brug af Core Business Vocabulary og Organization Ontology

Permanent URL til denne artikel: http://arkitekturguiden.digitaliser.dk/node/669