Genbrug og videndeling

Skyd genvej til succes i dit projekt med genbrug og videndeling.

Genbrug og videndeling er to ting, der rummer stort potentiale, men alt for ofte bliver glemt og overset. 

Genbrug af løsningskomponenter og it-services

Der er et stort potentiale i genbrug af komponenter og anvendelse af fælles løsninger. Det kan både spare tid og penge og give bedre og mere sammenhængende løsninger.

Hjemme

  • Har i undersøgt om eksisterende løsninger kan dække behovet? 
  • Er der et overblik over det nuværende applikationslandskab? Brug fx referencemodellen STORM til kortlægning.
Ude

Videndeling og genbrug af dokumentation

Med en fælles ramme for det arkitekturfaglige arbejde i vore digitaliserings- og it-anskaffelsesprojekter har vi bedre muligheder for at udveksle viden og genbruge hinandens dokumentation enten til best practive inspiration eller til direkte 1:1 genbrug.

Ved at stå på skuldrene af andre kan dit projekt spare tid, nå hurtigere i mål og øge kvaliteten. Og tilsvarende kan dit projekt måske give andre værdi, hvis du deler din viden og din dokumentation, hvor det er muligt og du vurderer, at det kan give værdi. Brug digitaliser.dk - det er en tværoffentlig platform for videndeling og genbrug af dokumentation. 

Bidrag til fællesskabet - og få igen

  • Arbejder du selv med et open sourceprojekt kan du oprette en gruppe på Softwarebørsen på digitaliser.dk.
  • Sørg for at der etaberes den arkitekturfaglige dokumentation, der er nødvendig for at understøtte genbrug, og opret en gruppe for dit projekt på digitaliser.dk, hvor du kan dele relevante dokumenter.

Digitaliser.dk er opbygget som et community med tusindvis af brugere, så du kan også bruge digitaliser.dk til at få sparring, kommentarer og opbygge dit faglige netværk.

Permanent URL til denne artikel: http://arkitekturguiden.digitaliser.dk/node/151