Rødovre Kommune bruger FORM og Artikeleksporten på deres hjemmeside

 

”Det kan være meget svært at overskue en kommunal hjemmeside. Faren ved at give mange valgmuligheder er, at det kan ende med at blive en labyrint, som man farer vildt i. Nu tilbyder vi en langt mere overskuelig indgang til kommunen på nettet. Det skulle gerne blive både lettere og hurtigere at finde netop de informationer, man har brug for”, borgmester Erik Nielsen, Rødovre Kommune.


Rødovre Kommunes hjemmeside før omlægningen

Rødovre Kommune besluttede i 2009 at omlægge deres hjemmeside. Den hidtidige løsning var rimeligt populær, men gav både borgere og kommunens egne folk stadige udfordringer, blandt andet fordi den var struktureret ud fra klassiske forvaltningsstrukturer og fordi den i høj grad var “håndgjort” og meget ressourcekrævende. Samtidig havde kommunen arbejdet en del med selvbetjeningsløsninger (egne såvel som fællesoffentlige), og som ‘udstillingsvindue’ herfor fandt man hjemmesiden utilstrækkelig.


Rødovre Kommunes hjemmeside efter omlægningen

Webteamet besluttede, at vejen frem var at gøre rk.dk til en platform for offentlig information og tjenester, som kommunikerer vedkommmende om kommunens aktiviteter, der berører borgerne og andre interessenter, og som samtidig sparer kommunen for en masse unødvendigt arbejde. Metoden var at udnytte FORM og borger.dk’s artikeleksport til at knytte det lokale indhold til det fællesoffentlige, og her så genbruge relevant fællesoffentlig information til at ‘berige’ den lokale information.

Den nye rk.dk er derfor indrettet efter borgernes behov for information. For at borgerne kan finde informationen, er hjemmesiden indrettet med hovedfokus på et søgefelt, hvor man kan søge efter information med ‘intelligente’ søgeord, funderet på de dagligdagstermer, som borgerne bruger om for eksempel Børnefamilieydelse. Søgeordene er høstet ud af søgemaskinen på den eksisterende hjemmeside, og man har så relateret dem til de enkelte kategorier i FORM, i et samarbejde med sagsbehandlere i kommunen.


 

I dag kommer over 60% af indholdet på Rødovre Kommunes hjemmeside fra borger.dk.

Permanent URL til denne artikel: http://arkitekturguiden.digitaliser.dk/node/332